Mieszanka do wypieku chleba konopnego - chleb ciemny
Mieszanka do wypieku chleba konopnego - chleb ciemny

Mieszanka do wypieku chleba konopnego - chleb ciemny

Wartości odżywcze w 100 g:

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 314 kcal/1309 kJ

TŁUSZCZ

W TYM KWASY TŁUSZOWE NASYCONE

17,24 g
2,08 g

WĘGLOWODANY

W TYM CUKRY

1,13 g
0,93 g
BŁONNIK 7,52 g
BIAŁKO 31,40 g
SÓL 1,05 g

UWAGA: W ŚRODKU OPAKOWANIA ZNAJDUJE SIĘ 
SASZETKA Z SUCHYMI DROŻDŻAMI 
DO SPORZĄDZENIA MIESZANKI.

Kraj pochodzenia: Polska

11,00 zł
Brutto
Ilość

Opis

Mieszanka do wypieku chleba konopnego (chleb ciemny) - pierwsza na Polskim rynku mieszanka mąk do samodzielnego wypieku chleba konopnego.

 

Składniki: gluten pszenny witalny, mielone nasiona konopi, mąka z pestek moreli słodkich, mąka z łuski gryczanej, ziarna słonecznika, siemię lniane, sól, przyprawy, drożdże.

Alergeny zostały wyróżnione.

Może zawierać śladowe ilości zbóż i produktów zawierających gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.

Bez konserwantów.

Sposób przygotowania: wsypać mieszankę do miski, dodać drożdże z dołączonej saszetki i dolać 230 ml letniej, przegotowanej wody o temp. 25-35°c lub mleka po czym ręcznie mieszać przez 2 min. Przykryć ściereczką na 45 minut i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 200°c.

Szczegóły produktu

1000 Przedmioty